ГоловнаПолітика

Колишній посол України запропонував продовжити "Стіну" по кордону з Білоруссю

Об'єкт наразі не збудовано навіть у Харківській області.

Колишній посол України запропонував продовжити "Стіну" по кордону з Білоруссю
Эксперт по международному праву, профессор Владимир Василенко
Фото: suddya.com.ua

Надзвичайний і повноважний посол, експерт з міжнародного права, доктор юридичних наук, професор Володимир Василенко пропонує продовжити фортифікаційний проект "Стіна" вздовж кордону з Республікою Білорусь. Про це він заявив з трибуни під час урочистого засідання Верховної Ради.

"Була свого часу пропозиція прем'єр-міністра Яценюка побудувати уздовж кордону з Росією Європейський вал, або захисну стіну. Мені здається, що треба якомога швидше закінчити обладнання і будівництво цього валу і продовжити його також уздовж українсько-білоруського кордону. Тоді ми запобіжимо можливості удару і по цьому напрямку", - заявив Василенко.

Нагадаємо, 24 листопада 2018 року голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал повідомив, що терміни реалізації проекту інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону "Стіна" вирішили продовжити до 2021 року.

6 лютого 2019 року помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що "Стіна" на українсько-російському кордоні готова на 30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram