ГоловнаПолітика

Сліпачук: ніхто не знає, скільки громадян у Донецькій і Луганській областях зможе проголосувати

Факти голосування громадян інших країн під виглядом українців потрібно передавати в правоохоронні органи.

Сліпачук: ніхто не знає, скільки громадян у Донецькій і Луганській областях зможе проголосувати
Фото: Макс Левин

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук передбачає, що ніхто не знає, скільки громадян, які проживають на окупованій території Донецької і Луганської області, може проголосувати на виборах президента. Про це вона сказала в інтерв'ю LB.ua.

"Ніхто, напевно, не знає, яка кількість наших громадян проживає на окупованих територіях. Як і не знає, скільки виїхало до Росії або іншої країни і поміняло реєстрацію. Інформація про реєстри обірвалася ще у 2014 році. І ніхто не розуміє, яка кількість фальсифікованих документів може "народитися" в тих регіонах. Свого часу там були паспортні столи, де залишилися документи, бланки", - сказала вона.

"Якщо повернутися до вашого запитання про втручання у вибори, то воно може бути, в тому числі, через непідконтрольну Україні територію. Наприклад, коли будуть голосувати громадяни інших країн під виглядом наших. Знову-таки, ці факти потрібно фіксувати і передавати в правоохоронні органи", - додала Сліпачук.

Вона також нагадала, що в Донецькій області з 21 округу голосування не зможе бути організованим в дев'яти округах з центром в Донецьку, Єнакієвому, Шахтарську, Макіївці і Старобешеві. У ще чотирьох округах вибори будуть організовані тільки на частині територій (Очеретине, Бахмут, Мар'їнка та Волноваха). Вибори будуть проходити в Слов'янську, Краматорську, Дружківці, Покровську та Маріуполі.

У Луганській області з 11 округів вибори не будуть проводити в п'яти з центрами в Луганську, Кришталевому, Сорокиному, Алчевську і Довжанську. Ще в п'яти округах голосування організують тільки на частині території, що включає Станицю Луганську, Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Щастя.

Нагадаємо, ЦВК створила 199 окружних виборчих комісії на виборах президента 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram