ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про тактичну перемогу над Росією

За п'ять років Кремль не домігся в Україні жодної з поставлених цілей.

Порошенко заявив про тактичну перемогу над Росією
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна здобула тактичну перемогу над Росією.

Про це він сказав на спеціальному засіданні Верховної Ради, присвяченому п'ятій річниці початку російської агресії проти України.

"Цю війну Москва почала тому, що в нас тут, у Києві, на європейському Майдані Незалежності Москва програла цивілізаційну битву за Україну", - заявив президент.

При цьому він підкреслив, що російський бліцкриг з метою розвалу України не вдався. "І зараз Путін чудово розуміє, що втрата України означає крах його планів відновити імперію і повернути Росії статус наддержави. Економічно вони це зробити не можуть, тому і ставки зараз у цій війні надвисокі", - сказав Порошенко.

На його думку, метою Путіна сьогодні є розвал не України, а Європи. "Мрія Путіна - пояс залежних держав-сателітів, чий суверенітет суто номінальний. Приклади цих країн нам відомі", - сказав президент України.

Він упевнений, що Кремль у цій війні програє. "За п'ять років він не зміг домогтися в Україні жодної з поставлених цілей. І тактично, друзі, ми вже перемогли. Коли доб'ємося стратегічної і остаточної перемоги? Відповідь залежить від нашої єдності", - сказав Порошенко і вкотре закликав не повторити помилки української революції початку ХХ століття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram