ГоловнаПолітика

Парубій: або світ зупинить Путіна, або наслідки будуть катастрофічними

Голова Верховної Ради закликав світ бути жорсткішим із Росією.

Парубій: або світ зупинить Путіна, або наслідки будуть катастрофічними
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що світова спільнота повинна вести жорсткішу політику щодо Росії.

"Або світ зупинить Путіна, або наслідки його дій стануть непередбачуваними. А якщо відверто - трагічними і руйнівними для всього світу", - сказав він на спеціальному засіданні Верховної Ради, присвяченому п'ятій річниці початку російської агресії проти України.

Парубій упевнений, що путінська Росія становить глобальну загрозу. "MH17, Сирія, Солсбері, втручання у вибори США, Чорногорії та інших країн, підтримка терористів і сепаратистів, інспірування і фінансування крайніх екстремістських груп у всьому світі - які ще потрібні очевидні докази", - заявив голова Ради.

Він сказав, що у відносинах із Росією не варто покладатися виключно на переговори, і закликав світ до єдиної інтегральної політики на всіх напрямках: військовому, економічному, енергетичному, дипломатичному, інформаційному.

"Я глибоко впевнений, що всі ті, хто говорить, що Путін - велика сила, з якою потрібно рахуватися, що з Кремлем потрібно вести переговори, вивчати їхні вимоги і йти на компроміси, тільки грають на руку Москві", - сказав Парубій.

Він попросив світ не боятися розмовляти з Росією мовою сили, тому що Україна ще 2014 року довела, що з нею можна боротися.

"[У 2014 році] ми звільнили дві третини території Донбасу. І тільки масоване посилення російського військового контингенту елітними армійськими з'єднаннями не дозволили нам тоді звільнити Донецьк і Луганськ. Але ми вивчили дві речі: Путіна можна перемагати, і друге - Путіна потрібно перемагати", - заявив Парубій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram