ГоловнаПолітика

СБУ затримала "Білу балаклаву" за підготовку перевороту в день виборів

Новоявлений лідер маргіналів виявився агентом російських спецслужб.

СБУ затримала "Білу балаклаву" за підготовку перевороту в день виборів
Фото: стоп-кадр видео

Служба безпеки України 18 лютого затримала Євгена Моринця, також відомого як "Біла балаклава". Його підозрюють у роботі на російські спецслужби.

Про це на брифінгу у вівторок розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

"Відбулися обшуки в офісі та за місцем проживання трьох активних учасників групи підтримки Надії Савченко, які в координації з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, котрий переховується від українського правосуддя в Росії, здійснювали підготовчі заходи для організації провокацій, що мали стати поштовхом до насильницької зміни влади", - повідомив він.

У результаті обшуків було затримано Євгена Моринця. При ньому знайшли готовий "коктейль Молотова", який підозрюваний нібито планував використовувати найближчим часом для підпалу в Києві.

За словами представника СБУ, він готував масові протести після першого туру виборів під приводом фальсифікацій. У координації з Дульським Моринець мав забезпечити захоплення адміністративних будівель і кровопролиття.

"Як один з основних об'єктів Моринець вивчав можливість захоплення будівлі Верховної Ради України", - заявив Кононенко. Активні дії мали початися 31 березня, відразу після закриття виборчих дільниць.

Моринцю повідомили про підозру за ч. 1 і ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу - дії, спрямовані на захоплення державної влади.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року "Біла балаклава" закликав до "третього Майдану", але на нього прийшли пара сотень маргіналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram