ГоловнаПолітика

У Києві суд продовжив арешт обвинуваченому в держзраді екс-главі МОЗ Криму

Наступне засідання суду призначено на 28 лютого.

У Києві суд продовжив арешт обвинуваченому в держзраді екс-главі МОЗ Криму
Петр Михальчевский
Фото: ria.ru

Дніпровський районний суд Києва 18 лютого продовжив на два місяці арешт екс-міністру охорони здоров'я Криму Петру Михальчевському, обвинуваченому в держзраді і сепаратизмі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

На судовому засіданні питання про продовження арешту порушила головуюча суддя Мирослава Марченко. У відповідь адвокат Валентин Рибін, який захищає Михальчевського, подав клопотання про відвід суддів. Він обґрунтував необхідність таких заходів тим, що суддівська колегія, на його думку, продемонструвала упередженість, коли порушила питання продовження арешту замість прокурора. Заслухавши захисника, судді відхилили його клопотання про свій відвід.

Щодо питання про продовження запобіжного заходу Михальчевському прокурор Роман Мурачев попросив залишити обвинуваченого в СІЗО. Він заявив, що продовжити арешт необхідно, оскільки звинувачення на адресу екс-міністра є обґрунтованими.

Адвокат Рибін подав альтернативне клопотання і попросив перевести його клієнта під домашній арешт. Він обґрунтував його тим, що свідчення свідків і розглянуті матеріали справи не підтверджують провину його клієнта. Сам Михальчевський також попросив відпустити його під домашній арешт і серед іншого заявив, що в СІЗО йому "не надають належну медичну допомогу".

Суддя Марченко в результаті відхилила клопотання захисту і залишила Михальчевського в СІЗО до 18 квітня. Вона зачитала тільки резолютивну частину рішення, на підставі чого його було ухвалено - наразі невідомо. Повний текст рішення буде зачитано пізніше.

Наступне засідання суду призначено на 28 лютого.

Нагадаємо, Служба безпеки України 5 січня виявила Михальчевського на київській квартирі, але відразу його не затримали. Михальчевському висунули підозру у статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада) і передали справу в Херсон, де розташовані кримські органи влади після окупації півострова Росією. Херсонський міський суд 8 січня обрав Михальчевському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін 1 місяць.

Михальчевський співпрацював з окупаційною владою в 2014 році. Пізніше він переїхав до столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram