ГоловнаПолітика

Нацрада перевіряє інтерв'ю Азарова на каналі "112 Україна"

У разі виявлення порушення законодавства, може бути призначено позапланову перевірку каналу.

Нацрада перевіряє інтерв'ю Азарова на каналі "112 Україна"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проаналізує інтерв'ю екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова на каналі "112 Україна". У разі виявлення порушення законодавства, може бути призначено позапланову перевірку каналу.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський, передає Детектор медіа.

"Матеріал записаний, зараз аналізується відповідним управлінням. Щойно отримаємо результати аналізу цього інтерв'ю - ухвалимо відповідне рішення. Звісно, якщо апарат буде бачити ознаки порушення законодавства, будемо пропонувати призначення перевірки з голосу - на найближчому засіданні", - сказав він.

16 лютого в ефірі каналу "112 Україна" вийшла програма "Велике інтерв'ю", гостем якої був колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко на своїй сторінці в твіттері висловив обурення цим фактом.

"Реваншисти нахабніють. 112 канал, як нічого й не було, транслює інтерв'ю з втікачем Азаровим, який не розповідає, як вони запросили російські війська для окупації України, а вчить нас жити, розвалившись у кріслі. Була ж постанова ВР щодо 112-го. Виконати її може тільки Нацрада з питань ТБ", - написав він.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада запропонувала РНБО ввести санкції проти "112 Україна" і NewsOne. Рішення пов'язане з тим, що 112 канал перейшов під контроль проросійського політика Віктора Медведчука, а NewsOne опинився в управлінні у Андрія Портнова.

Однак РНБО досі не ввела санкцій щодо цих каналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram