ГоловнаПолітика

Держадвокат Януковича просить суд виправдати його клієнта за всіма статтями і скасувати вирок

Юрій Рябовол оскаржив вирок Оболонського райсуду.

Держадвокат Януковича просить суд виправдати його клієнта за всіма статтями і скасувати вирок
Виктор Янукович
Фото: ЕPA/UPG

Державний адвокат Віктора Януковича Юрій Рябовол оскаржив вирок, винесений колишньому президентові Оболонським районним судом Києва.

Про це повідомило інформоване джерело.

"Сьогодні була подана апеляційна скарга, подана адвокатом Центру безкоштовної правової допомоги Юрієм Рябоволом", - розповів він.

У своїй скарзі Рябовол просить Апеляційний суд скасувати вирок Януковичу, виправдати його за всіма статтями звинувачення і визнати невинним. Відзначається, що держзахисник просить скасувати вирок "через порушення судом першої інстанції норм матеріального і процесуального права".

Станом на понеділок, 18 лютого, платні захисники Януковича апеляцію не подавали. Термін подачі скарг минає 25 лютого.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Він був визнаний винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни). При цьому екс-президента виправдано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокуратура просила для Януковича 15 років в'язниці.

Суд почав розглядати справу Януковича в травні 2017 року. Протягом процесу було проведено 90 засідань, було допитано 52 свідків, у тому числі президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram