ГоловнаПолітика

У "справі Супрун" призначено нового суддю

В окружний адмінсуд Києва надійшло ще три позови.

У "справі Супрун" призначено нового суддю
Ульяна Супрун, суд
Фото: Макс Левин

У справі за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність в Уляни Супрун повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я призначено нового суддю - Тетяну Скочок.

Про це повідомив суддя-спікер Богдан Санін у Фейсбуці.

"Як і очікувалося, сьогодні було призначено нового суддю у «справі Супрун» (№640/463/19 за позовом народного депутата І. Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров'я України В. Супрун). Зараз справу розподілено на суддю Т. Скочок. Однак, схоже, надалі ми будемо називати зазначену справу, як «справа Супрун. Епізод 1-й", - написав він.

Санін повідомив, що в Окружний адмінсуд Києва надійшло ще три позови у "справі Супрун", зокрема - два від Мосійчука й один від "радикала" Олексія Ленського.

"Схоже, надалі ми будемо називати справу, як "справа Супрун. Епізод 1-й", і ось чому ... У ОАСК надійшов позов від І. Мосійчука, в якому відповідачем визначено прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, а в.о. міністра охорони здоров'я України У. Супрун вказано як третю особу (справа №640/1748/19). У ОАСК надійшов позов від І. Мосійчука, в якому відповідачем визначено в.о. міністра охорони здоров'я України У. Супрун (справа №640/1766/19). У ОАСК надійшов позов від А.Ленського, в якому відповідачем визначено в.о. міністра охорони здоров'я України У. Супрун (справа №640/2709/19)", - написав Санін у Фейсбуці.

Раніше Окружний адмінсуд скасував заходи щодо забезпечення позову про відсторонення Супрун від керівництва МОЗ "за власною ініціативою".

Нагадаємо, 5 лютого суд заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Рішення було прийнято як забезпечувальний захід за позовом нардепа Мосійчука.

У п'ятницю, 15 лютого, на черговому засіданні у цій справі суддя Сергій Каракашьян заявив про самовідвід. Таким чином, справа піде на повторний автоматичний розподіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram