ГоловнаПолітика

Інклюзивна освіта підвищує толерантність до особливих дітей, - Голик

"Інклюзія в освіті - запорука нашої єдності, яка починається ще в школі".

Інклюзивна освіта підвищує толерантність до особливих дітей, - Голик
Юрий Голик в центре
Фото: пресс-служба

Зростання кількості особливих дітей, які навчаються в школах, де впроваджено інклюзивну освіту, показало високу толерантність у ставленні до дітей з особливими потребами. Про це в інтерв'ю газеті  «Факты» зазначив радник Дніпропетровського губернатора Юрій Голик.

«Зростання кількості дітей з особливими потребами, які вже навчаються за системою інклюзивної освіти в нашій області, говорить про те, що в суспільстві є толерантність до таких діточок. Це означає, що наша країна має майбутнє», - сказав радник.

Він також зазначив, що, за словами Президента Петра Порошенка, «інклюзія в освіті - запорука нашої єдності, яка починається ще в школі».

«Президент має рацію - все починається з дитинства. Якщо дитина з якимись фізичними вадами не має можливості вийти у світ, то ми її втратимо як громадянина і особистість. Згодом можемо втратити і країну», - вважає Голик.

За його словами, за останні три роки Дніпропетровська ОДА запровадила інклюзію у 225 школах області з 1000. Кількість учнів з особливими потребами зросла з 4 до 860.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram