ГоловнаПолітика

Грицак: напади на храми УПЦ МП організовано з окупованого Донбасу за погодженням з ФСБ

РФ "програла битву за Томос" і перейшла до активних заходів.

Грицак: напади на храми УПЦ МП організовано з окупованого Донбасу за погодженням з ФСБ
Фото: unn.com.ua

Голова Служби безпеки України Василь Грицак звинуватив Росію в причетності до підпалу храмів і залякування священиків УПЦ Московського патріархату.

"Напади на культові споруди організовано з території окупованого Донбасу, але плани дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті узгоджуються з ФСБ Ростовської області", - сказав Грицак на координаційній нараді правоохоронних органів у понеділок.

Він заявив, що РФ перейшла до активних заходів у нападах на релігійні споруди в Україні, тому що "програла битву за Томос".

За його словами, зокрема, проводять акції залякування священиків і підпали храмів. "Ставиться завдання на залякування представників УПЦ МП без їх відома, щоб їхня реакція була більш природною", - сказав Грицак.

Голова СБУ також висловив упевненість, що РФ спробує втрутитися в українські вибори. "Чи буде втручання у вибори? Так, я переконаний, що буде", - заявив він.

Грицак також повідомив, що військова контррозвідка проводить заходи для ліквідації агентурної мережі росіян у південних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram