ГоловнаПолітика

Політв'язню Коломійцю відмовляють у медичній допомозі, - дружина

Українець перебуває на профобліку в колонії як "схильний до порушення режиму і пропаганди".

Політв'язню Коломійцю відмовляють у медичній допомозі, - дружина
Андрей Коломиец
Фото: crimeahrg.org

Засуджений окупаційною владою Криму український політв'язень Андрій Коломієць серйозно хворий, але йому не надають медичну допомогу. Про це Кримській правозахисній групі повідомила його дружина Галина Коломієць після триденного побачення в російській колонії Краснодара.

"У нього вся шия і спина в червоних плямах, як ніби його кропивою відшмагали, а живіт болить так, що Андрій загинається від болю", - пояснила вона.

За її словами, Андрія продовжують мучити головні болі і загострився псоріаз.

Галина Коломієць повідомила, що її чоловік перебуває на профобліку в колонії як "схильний до порушення режиму і пропаганди", через що його не хочуть брати на роботу.

Нагадаємо, що в 2016 році жителя Київської області Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років в'язниці суворого режиму. Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року з підозрою в зберіганні наркотиків, привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу "Беркут". За словами адвоката Коломійця, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

У травні Коломійця відправили в ШІЗО на 15 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram