ГоловнаПолітика

У Київському метро зіпсували виставку Шевченка

Відзначився радикальний націоналіст "Хорт" Павленко.

Юрій Павленко, відомий також як Юрій Хорт, зіпсував виставку "Квантовий стрибок Шевченка. Метро" в Київському метрополітені.

У інстаграмі Хорта йдеться, що "невідомі народні месники порізали карикатури на Тараса Шевченка".

Нагадаємо, колишній глава вінницької осередку Соціал-Національної асамблеї Юрій Павленко (1989 р.н.) відомий тим, що в 2014 році під час заворушень у Вінницькій ОДА порвав і потоптався на портретові Президента Петра Порошенка.

Був затриманий і утримувався в СІЗО. Прокуратура Вінницької області заперечувала зв'язок затримання Павленка з наругою над портретом Порошенка.

Спочатку Павленку інкримінували ч. 1 ст. 294 КК (організація масових протестів), по якій загрожує до 8 років позбавлення волі, проте пізніше звинувачення перекваліфікували за ч.4 ст. 296 КК (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, пристосованого для завдання тілесних ушкоджень), ч. 2 ст 28 (груповий злочин за попередньою змовою).

1 квітня 2016 року Вінницький міський суд визнав Павленка винним у хуліганстві із застосуванням зброї та засудив до 4 років 6 місяців тюрми, але в грудні того ж року вирок Хорту скасували в апеляційній інстанції. Справу відправили на повторний розгляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram