ГоловнаПолітика

Віце-президент США запевнив Порошенка в підтримці України

"Мій сигнал для вас особисто й для українців: ми з вами".

Віце-президент США Майк Пенс запевнив у підтримці України з боку Сполучених Штатів.

Про це він заявив у ході зустрічі з президентом Петром Порошенком на полях Мюнхенської конференції, повідомляє прес-служба глави української держави

Президент Украины Петр Порошенко и вице-президент США Майк Пенс во время встречи на полях Мюнхенской конференции по
безопасности
Фото: president.gov.ua
Президент Украины Петр Порошенко и вице-президент США Майк Пенс во время встречи на полях Мюнхенской конференции по безопасности

"Дозвольте мені висловити дуже простий меседж і вам, і українському народу: ми з вами", - наголосив Майк Пенс.

"Недавні події в Керченській протоці нагадують про виклики російської агресії, з якими стикається Україна. Хочу запевнити вас, що США підтримують Україну", - додав віце-президент США.

Він також відзначив економічні реформи, які зробили можливою додаткову співпрацю України з МВФ. "З нетерпінням чекаю вашого подальшого прогресу в економіці та сподіваюся, що ми знайдемо додаткові шляхи зміцнення безпеки в Європі", - додав Майк Пенс.

Своєю чергою Петро Порошенко подякував американським партнерам і партнерам по ЄС за тверду й постійну підтримку України.

Президент повідомив, що Україна твердо розраховує на співпрацю зі США, зокрема в оборонній сфері, щодо постачання усіх видів озброєння.

Співрозмовники обговорили подальші кроки, які мають бути відповіддю на дії Росії в Україні та політику санкцій.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп погодив рішення збільшити на 75 млн. доларів кошторис допомоги, що надається Україні в бюджеті 2019 року. Сукупний обсяг коштів для підтримки України 2019-го бюджетного року становитиме 695,7 млн дол. США.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram