ГоловнаПолітика

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив арешт Савченко

На думку адвокатів нардепа, суд вийшов за рамки своїх повноважень.

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив арешт Савченко
Надежда Савченко и Владимир Рубан на заседании суда в Чернигове
Фото: Віра Курико

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив ще на два місяці термін утримання під вартою народному депутату України Надії Савченко, який закінчувався 15 лютого.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в п'ятницю, 15 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На засіданні суд також розглядав питання про підсудність справи за обвинуваченням Савченко і колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Апеляційний суд перенаправив питання про підсудність цієї справи до Верховного суду України.

Відзначається, що прихильники і адвокати Надії Савченко були вкрай обурені рішенням апеляційного суду про продовження арешту, оскільки переконані, що цей суд вийшов за рамки своїх повноважень і не мав права вирішувати питання про продовження арешту.

11 лютого колегія Верховного суду України прийняла рішення про розгляд у Чернігівському районному суді Чернігівської області справи "Савченко-Рубана".

14 лютого Чернігівський районний суд задовольнив заяву адвокатів Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду, справу "Савченко-Рубана" було направлено до Апеляційного суду Чернігівської області для визначення підсудності.

30 липня 2018 року Генеральна прокуратура і Служба безпеки України завершили розслідування кримінального провадження стосовно Савченко та Рубана за підозрою в тероризмі. Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року на виїзді із зони АТО з великою кількістю зброї, захованої в меблях. 22 березня 2018 року Верховна Рада України зняла недоторканність з депутата Савченко, того ж дня її затримали і 23 березня заарештували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram