ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував введення ЄС "азовського пакету" санкцій наступного тижня

"Ціна, яку Росія змушена буде заплатити за акт агресії проти України, буде підвищена".

Порошенко анонсував введення ЄС "азовського пакету" санкцій наступного тижня
Фото: president.gov.ua

Євросоюз наступного тижня схвалить "азовський пакет" санкцій проти Російської Федерації.

Про це президент Петро Порошенко заявив журналістам в п'ятницю в Мюнхені, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не сумніваюся, що найближчим часом, на початку наступного тижня, в Брюсселі санкції після координацій зусиль з Україною точно будуть прийняті", - сказав Петро Порошенко.

Він розповів, що питання "азовського пакету" санкцій проти РФ обговорювалося з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і з керівником комітету Сенату США з міжнародних відносин Джеймсом Рішем.

"Сьогодні проект санкцій становить 124 сторінки, і ціна, яку Росія змушена буде заплатити за акт агресії проти України (в нейтральних водах Чорного моря - ред.), буде підвищена", - наголосив президент.

Він також повідомив, що доручив міністру закордонних справ України Павлу Климкіну цієї неділі провести зустріч з "друзями України", яких "сьогодні безпрецедентно багато", для обговорення координації дій з розширення санкцій.

Раніше ЗМІ повідомили, що в ЄС узгодили санкції проти восьми росіян через інцидент з українськими моряками.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram