ГоловнаПолітика

Адвокати обрали Гречковського і Маловацького членами ВРП, Дроздова - ВККС

З'їзд упорався за один день.

З'їзд адвокатів обрав членами Вищої ради правосуддя Павла Гречковського і Олексія Маловацького, Олександра Дроздова - членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Про це повідомляє журналіст LB.ua.

Гречковський набрав 161 голос "за", Маловацький - 142 голоси. Було видано 178 бюлетенів, після відкриття урн було виявлено 177 бюлетенів. 4 бюлетені визнані недійсними.

Алексей Маловацкий
Фото: vse.media
Алексей Маловацкий

За Дроздова проголосували 172 делегати.

Нагадаємо, раніше адвокати звільнили Павла Луцюка з посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Термін повноважень Луцюка закінчувався в червні цього року. І адвокати збиралися на з'їзді обрати нового члена ВККС, який би прийшов в комісію на заміну Луцюка після закінчення його повноважень. Але під час з'їзду адвокати поставили на голосування питання про висловлення члена ВККС, якого делегували до комісії у 2015 році, а пізніше звільнили його з посади.

Нагадаємо, ВККС зараз перебуває в процесі конкурсу до Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду. В тому числі Павло Луцюк є членом однієї з трійки членів ВККС, які проводять співбесіди і приймають рішення з приводу кандидатів.

З'їзд адвокатів заплановано на 15-16 лютого. Оскільки всі питання порядку денного вичерпані, завтра адвокати не будуть збиратися. Як відомо, він проходить в гірськолижному селі Плав'я Сколівського району Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram