ГоловнаПолітика

Суддя Каракашьян прийняв свій самовідвід у справі Супрун (оновлено)

Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва розглядав по суті заяву Мосійчука проти Супрун.

Фото: Lb.ua

Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва розглядає по суті позов нардепа Радикальної партії Ігоря Мосійчука проти в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Суддя Сергій Каракашьян на початку сьогоднішнього засідання заявив про самовідвід і пішов до дорадчої кімнати, щоб розглянути цю заяву, повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду.

Фото: Вікторія Герасимчук

Свою заяву Каракашьян мотивував, зокрема, тим, що на нього тиснуть, а також тим, що у Вищу раду юстиції на нього подано скаргу, оскільки в постанові про забезпечення позову він уже визначив обставини по суті справи.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Біля будівлі суду зараз проходять мирні пікети - на підтримку Супрун вийшло близько 200 осіб, також з плакатами проти в.о. міністра присутні близько 30 осіб.

Фото: Lb.ua

Фото: Вікторія Герасимчук

Оновлення. Суддя Каракашьян прийняв свій самовідвід у справі за позовом Мосійчука. Справа піде на повторний автоматичний розподіл.

Нагадаємо, 5 лютого суддя Каракашьян відсторонив Супрун від виконання обов'язків міністра за позовом Мосійчука, 14 лютого він відмовив у задоволенні клопотання Мін'юсту про забезпечення позову, проте скасував своє попереднє рішення "з власної волі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram