ГоловнаПолітика

Гречковський і Маловацький пояснили, чому переобираються у Вищу раду правосуддя

Члени ВРП вважають, що заборонити їм висуватися в раду може тільки суд.

Гречковський і Маловацький пояснили, чому переобираються у Вищу раду правосуддя
Павел Гречковский ( в центре) во время съезда
Фото: Юридическая практика

Чинні члени Вищої ради правосуддя Павло Гречковський і Олексій Маловацький не бачать порушення законодавства в тому, що знову претендують на членство у ВРП. Про це вони сказали в коментарях LB.ua.

За словами Гречковського, сьогодні він є членом Вищої ради юстиції, виконує обов'язки члена Вищої ради правосуддя. "У моїй трудовій книжці немає запису про те, що я член ВРП. Там написано, що я прийнятий у штат ВРП, але посада не вказана", - зазначив він.

"Закон ("Про Вищу раду правосуддя", який передбачає один термін повноважень члена ВРП - LB.ua) поширюється тільки на тих, хто був обраний за новим законом, а не на тих членів ВРЮ, хто працював раніше", - вважає Гречковський.

Заборонити йому бути призначеним на посаду члена ВРП, додає, може тільки суд.

"Не існує заборони для цього (висунення своєї кандидатури на посаду члена ВРП - LB.ua)", - говорить, зі свого боку, Олексій Маловацький.

"У законі немає жодної норми, що член ВРЮ є членом ВРП", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні з'їзд адвокатів має намір обрати двох членів Вищої ради правосуддя і одного члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Серед кандидатів у ВРП - чинні члени ВРП Павло Гречковський і Олексій Маловацький.

48 депутатів Верховної Ради звернулися до Конституційного Суду з приводу процедури обрання нового складу Вищої ради правосуддя.

Член ВРП Андрій Бойко в інтерв'ю LB.ua заявив, що правових підстав для повторного обрання членів ВРП немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram