ГоловнаПолітика

Розпочав роботу з'їзд адвокатів

На з'їзд прибув 181 делегат із 25 регіонів України.

Фото: unba.org.ua

У Львівській області розпочався з'їзд адвокатів. Про це повідомляє журналіст LB.ua.

На з'їзд прибув 181 делегат із 25 регіонів України. Вони планують протягом двох днів (15-16 лютого) обрати двох членів Вищої ради правосуддя й одного члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Фото: unba.org.ua

Серед кандидатів до ВРП - два нинішні члени ВРП Павло Гречківський і Олексій Маловацький, а також адвокати Євген Огарков, Наталя Алпатьєва і Тарас Будзей.

У адвокатських колах ширяться чутки, що Гречківський і Маловацький мають великі шанси переобратися до ВРП.

Фото: unba.org.ua

Гречківський був обраний до Вищої ради юстиції, що була реформована на Вищу раду правосуддя, від з'їзду адвокатів, Маловацький - від парламенту за квотою Блоку Петра Порошенка.

У жовтні минулого року Шевченківський районний суд Києва визнав невинними Гречківського й арбітражного керівника Мін'юсту Олега Шкляра. Їх звинувачували в спробі шахрайського заволодіння коштами в особливо великих розмірах, а саме - 500 тис. доларів.

Як відомо, відповідно до Закону "Про Вищу раду правосуддя", один член ВРП не може два терміни обіймати цю посаду. Очевидно, що нинішні члени ВРП посилаються на те, що були обрані до ВРЮ, а значить можуть претендувати у ВРП.

У ВККС від адвокатів претендують двоє кандидатів: Олександр Дроздов і Сергій Гаргач.

Дроздов, якого також називають імовірним претендентом на пост члена ВККС, є головою Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. За інформацією ЗМІ, він представляв у суді інтереси Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса

З'їзд адвокатів проходить у гірськолижному селі Плав'я Сколівського району Львівської області.

Нагадаємо, 48 депутатів Верховної Ради звернулися до Конституційного Суду з приводу процедури обрання нового складу Вищої ради правосуддя. Зокрема, депутати просять суд розтлумачити положення ч.5 ст. 131 Конституції України, яка забороняє обрання однієї і тієї ж особи до складу ВРП два терміни поспіль.

Член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко в інтерв'ю LB.ua  заявив, що правових підстав для повторного обрання членів ВРП немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram