ГоловнаПолітика

В СБУ пообіцяли перевірити причетність співробітника спецслужби до вбивства Гандзюк

Глава Херсонської облради заявив, що напад на Гандзюк замовив генерал СБУ.

В СБУ пообіцяли перевірити причетність співробітника спецслужби до вбивства Гандзюк
Владислав Мангер в зале суда
Фото: LB.ua

У Службі безпеки України вважають, що підозрюваний в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк глава Херсонської облради Владислав Мангер намагається дискредитувати спецслужбу, стверджуючи про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка. Однак звинувачення Мангера на адресу співробітника служби буде перевірено під час досудового розслідування, інформує прес-центр СБУ.

"Під час досудового слідства слідчі зібрали достатньо даних, які стали підставою для вручення Владиславу Мангеру повідомлення про підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження жодних даних, які б свідчили про причетність до злочину, вчиненого щодо Гандзюк, Доценка чи інших співробітників СБУ отримано не було. Жодна особа, зокрема і сам Мангер, із заявою про скоєння злочину щодо Гандзюк Доценком або будь-яким іншим співробітником в СБУ не звертався", - зазначили у спецслужбі.

Служба безпеки України вважає, що цією заявою підозрюваний намагається уникнути кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Водночас, в СБУ повідомили, що твердження Мангера буде ретельно перевірено під час досудового розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства Гандзюк, "зокрема шляхом проведення (в разі задоволення судом відповідних клопотань органу досудового розслідування) судових психологічних експертиз з використанням комп'ютерного поліграфа, в разі отримання відповідної згоди від Мангера та інших осіб, про причетність до злочину яких він вказує".

Шевченківський районний суд Києва 14 лютого продовжив розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, яке почав розглядати 12 лютого. Сторона обвинувачення вважає, що голова Херсонської обласної ради розплатився базою відпочинку Oasis Beach в Лазурному за напад на активістку.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбіна, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Мангера підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті) , п. 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram