ГоловнаПолітика

Один із захисників Донецького аеропорту впізнав у Лусваргі бойовика

28 лютого суд допитуватиме бразильця.

Один із захисників Донецького аеропорту впізнав у Лусваргі бойовика
Рафаэль Лусварги
Фото: kyiv.gp.gov.ua

У Павлоградському районному суді Дніпропетровської області 14 лютого відбулося чергове засідання у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в участі в терористичній організації та незаконних збройних формуваннях.

Один зі свідків упізнав у Лусваргі терориста, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Суд допитав двох свідків звинувачення, зокрема військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під донецьким аеропортом. Свідок впізнав обвинуваченого як учасника збройних формувань так званої "ДНР" під час бойових дій поблизу донецького аеропорту в 2015 році", - йдеться в повідомленні.

Після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника, яке суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначено на 28 лютого о 14:30. Суд допитуватиме Лусваргі.

Нагадаємо, Лусваргі був засуджений в січні 2017 року до 13 років в'язниці, але в серпні 2017 року вирок скасували і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Втім, після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі. У грудні 2017 року Лусваргі випустили з-під варти під особисте зобов'язання, за яким він не міг залишати межі Києва, повинен був повідомляти суду про зміну свого місця проживання, а також прибути в суд на першу вимогу.

Наприкінці квітня 2018 року з'ясувалося, що Лусваргі живе у Свято-Покровському Голосіївському монастирі, де його знайшли націоналісти і передали СБУ. Зараз його судять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram