ГоловнаПолітика

Комітет з питань освіти провів виїзне засідання в Харкові

Депутати обмінялися думками з ректорами, професорськими колективами і викладачами шкіл.

Комітет з питань освіти провів виїзне засідання в Харкові
Александр Грановский
Фото: пресс-служба Александра Грановского

У Харківському національному технічному університеті "ХПІ" відбулося перше виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, організоване за сприяння народного депутата Олександра Грановського. У ньому взяли участь керівник комітету Олександр Співаковський, голова підкомітету з питань дошкільної середньої та інклюзивної освіти Тарас Кремінь, члени комітету Олексій Скрипник і Іван Кириленко, представники міністерства освіти. Про це Олександр Грановський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Не щоразу депутати отримують можливість обмінятися думками і з ректорами всіх без винятку університетів області, з професорськими колективами, викладачами шкіл і т.д. Питання розглядалися найрізноманітніші: рекомендувати ВРУ внести зміни в закон про вищу освіту в частині системи управління вищими навчальними закладами; звернутися до комітету з питань соціальної політики з приводу необхідності якнайшвидшого створення національного електронного інформаційного ресурсу зайнятості; звернутися до КМУ та рекомендувати в найстисліші терміни зробити все можливе задля утвердження і відповідного призначення голови та заступників агентства із забезпечення якості вищої освіти і т.д.", - підкреслив Олександр Грановський.

Після закінчення засідання і голосування за відповідні рішення члени комітету відвідали кілька міських навчальних закладів.

"Ми з колегами відвідали два абсолютно дивовижні за своєю якістю і змістом місця: комунальний заклад "Ясла-садок N108" Харківської міської ради та комунальний заклад «Харківський інклюзивно-ресурсний центр Харківської міської ради". Гості були приємно здивовані рівнем професійної підготовки персоналу і технічним оснащенням відповідно. Упевнений, на жаль, не всі установи такого профілю в країні виглядають саме так, так що Харкову є чим пишатися", - резюмував Олександр Грановський.

За словами народного депутата, вже в недалекому майбутньому буде анонсовано проведення ще одного засідання іншого профільного комітету з метою відповісти на питання, що цікавлять і харків'ян, і жителів інших міст.

Нагадаємо, раніше в Харкові з ініціативи Олександра Грановського пройшло перше в історії виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, на якому було прийнято низку важливих для галузі рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram