ГоловнаПолітика

Чотири людини отримали підозру за штурм Подільського райвідділу поліції в Києві

Їм закидають ч.2 ст.342 Кримінального кодексу.

Чотири людини отримали підозру за штурм Подільського райвідділу поліції в Києві
Фото: censor.net.ua

Чотири учасники сутички з поліцією біля Подільського райвідділу в Києві отримали підозру за ч.2 ст.342 Кримінального кодексу - опір представникові влади.

Голова Національної поліції Сергій Князєв у фейсбуці повідомив, що їх звинувачують у спробі прорватися в управління поліції.

Слідство щодо решти учасників бійки з поліцією триває.

Нагадаємо, 9 лютого 2019 року в Києві на Контрактовій площі проходив мітинг кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Група активістів вирішила пікетувати захід, оскільки можновладного члена партії "Батьківщина" підозрюють у причетності до замаху на Катерину Гандзюк.

Київська поліція перехопила групу націоналістів С14, які йшли на цю акцію. При них знайшли кілька ножів, газових балончиків, стартовий пістолет, тому було прийнято рішення доправити затриманих у відділок.

Після певного часу ці ж молоді люди разом з товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені в них речі. Через деякий час вони спробували проникнути в будівлю, влаштувавши бійку з поліцейськими.

Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки. 12 лютого одного з поліцейських заарештували за перевищення повноважень. Він вийшов під заставу 115 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram