ГоловнаПолітика

Росія вже не має економічних важелів впливу на Україну і ніколи не матиме, - Порошенко

Частка ЄС у структурі експорту України становить сьогодні вже 42,6%.

Росія вже не має економічних важелів впливу на Україну і ніколи не матиме, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний, що відновлення економічного зростання нашої держави дозволяє перетворити Україну на регіонального лідера.

Про це він заявив на урочистому засіданні з нагоди 85-річчя АТ "Турбоатом" в Харкові, передає "Укрінформ".

"Наша амбітна мета, мета моєї команди - перетворити Україну на регіонального лідера, якого вважатимуть у всьому світі невід'ємною складовою європейської цивілізації і наріжним елементом європейської безпеки", - заявив Порошенко.

За його словами, на сьогодні чітко визначено пріоритети і зроблено акценти на тих секторах економіки, в яких Україна може вийти на лідерські позиції. Передусім це агропромисловий сектор. У цьому контексті Порошенко нагадав, що торік в Україні було зібрано рекордний урожай зерна - 70 млн тонн.

Окрім того, секторами, де Україна може зайняти лідерські позиції, є розвиток IT-технологій, індустріалізація і розвиток сучасної промисловості, інфраструктурні проекти і логістика та розвиток туризму.

Порошенко нагадав, що частка ЄС у структурі експорту України становить сьогодні вже 42,6%. Частка ж експорту товарів до Росії була 33%, сьогодні 7,7%.

"І більше вже Росія не має важелів впливу, щоб ставити українців на коліна, не має і ніколи не матиме", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепу США Курт Волкер похвалив Україну за реформи і зазначив, що Захід не підтримував би Україну, якби вона була безнадійно корумпована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram