ГоловнаПолітика

Суд арештував 300 тис. Насірова на рахунках у Великобританії

Екс-голова ДФС згадав про ці гроші тільки в декларації кандидата в президенти.

Суд арештував 300 тис. Насірова на рахунках у Великобританії
Роман Насиров
Фото: Без Табу

Шевченківський районний суд Києва 14 лютого арештував 300 тисяч доларів на британських рахунках колишнього голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Екс-голова ДФС щонайменше протягом трьох років володів 297 730 доларів США, тримаючи їх на рахунку у фінансовій установі на території Британії. При цьому грошей не відобразив у жодній декларації, перебуваючи на посадах держслужбовців, окрім декларації кандидата в президенти України, наданої відразу ж після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів британськими правоохоронними органами.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати 300 тисяч доларів Насірова на рахунках у Великобританії.

Нагадаємо, 16 січня 2019 року Насіров подав декларацію кандидата в президенти, де вказано про грошові активи на брокерському рахунку в установі Interactive Brokers у розмірі 297 730 доларів США. За його словами, ці гроші на брокерський рахунок внесли до того, як він почав займатися громадською діяльністю.

21 січня ЦВК зареєструвала його кандидатом у президенти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram