ГоловнаПолітика

Печерський суд зобов'язав ДБР порушити справу проти Супрун

В.о. міністра охорони здоров'я підозрюють у втручанні в роботу судді.

Печерський суд зобов'язав ДБР порушити справу проти Супрун
Ульяна Супрун на заседании Окружного административнго суда
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження стосовно виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за втручання в діяльність суду. Рішення було прийнято в середу, 13 лютого, повідомляє "Судово-юридична газета".

Суд зобов'язав ДБР внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і почати досудове розслідування. Зазначена стаття Кримінального кодексу передбачає покарання за втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення. Частина 2 цієї статті передбачає ті ж дії, вчинені з використанням службового становища.

Очікується, що сьогодні суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян оголосить рішення за клопотанням уряду про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року суд заборонив Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я. Таке рішення було прийнято за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Вчора Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов'язки голови МОЗ, зокрема підписувати документи з розподілу ліків і вакцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram