ГоловнаПолітика

ФСБ відмовила пораненим військовополоненим морякам у лікуванні за кордоном

Вирішується питання про обстеження поранених у цивільних медичних закладах Москви.

ФСБ відмовила пораненим військовополоненим морякам у лікуванні за кордоном
Фото: facebook/Акъ Къая

Слідство російської Федеральної служби безпеки відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених українських моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки  про їх видачу в Україну або ж в нейтральну країну.

Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин.

"Слідство ФСБ відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених Сороки, Артеменка і Ейдера про їх видачу в Україну або ж в нейтральну країну для обстеження і лікування, або в цивільні медичні установи, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливе надання належної і що відповідає стандартам медичної допомоги", - написав він.

У той же час, додав адвокат, слідчі заявили, що "вирішується питання про обстеження поранених в цивільних медичних закладах міста Москви".

"Сподіваюся, що найближчим часом поранені отримають відповідну та належну медичну допомогу", - зазначив адвокат.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Татяна Москалькова відвідала українських полонених моряків у СІЗО "Лефортово" і переконалася в необхідності надання трьом з них медичної допомоги.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. Моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram