ГоловнаПолітика

У СБУ відреагували на звинувачення Мангера на адресу співробітника служби

"Заява Мангера ... є абсурдною, безпідставною і наклепницькою".

У СБУ відреагували на звинувачення Мангера на адресу співробітника служби
Фото: LB.ua

У Службі безпеки України відреагували на заяву підозрюваного в організації вбивства херсонської чиновниці Катерини Гандзюк Владислава Мангера про причетність до вбивства активістки їх співробітника Данила Доценка.

За словами прес-секретаря служби Олени Гітлянської, звинувачення Мангера на адресу співробітника служби є абсурдним.

"Заява Мангера, обґрунтована підозрюваним в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання щодо обрання йому запобіжного заходу викликає навіть не подив, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною і наклепницькою", - написала Гітлянська в фейсбуці.

Гітлянська не виключає, що метою цієї заяви з боку Мангера була спроба нівелювати "той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала СБУ і домогтися передачі справи в інший правоохоронний орган".

Раніше сьогодні Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ Данило Доценко.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Ріщуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram