ГоловнаПолітика

Чиновник Київської обласної ОДА витратив гроші для переселенців на приватне житло, - НАБУ

Понад 7 млн гривень вдалося відшкодувати.

Чиновник Київської обласної ОДА витратив гроші для переселенців на приватне житло, - НАБУ
Фото: ssu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування і 11 лютого 2019 року передало до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Київської ОДА - начальника служби у справах дітей та сім'ї. Чиновника звинувачують в тому, що він направив кошти, виділені Євросоюзом для переселенців, на модернізацію приватної нерухомості. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Під час досудового розслідування детективи ініціювали інвентаризацію активів Служби у справах дітей та сім'ї, і змогли відшкодувати понад 7 млн гривень шляхом повернення майна в комунальну і державну власність.

19 грудня 2018 посадовцю Київської ОДА та його захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Нагадаємо, в серпні 2018 Жовтневий районний суд Харкова визнав винною начальницю служби у справах дітей Новобаварського району Харкова, яка допустила смерть трирічної дитини внаслідок насильства в сім'ї. Чиновницю засудили до трьох років в'язниці з випробувальним терміном в один рік за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram