ГоловнаПолітика

НАБУ завершило досудове розслідування у справі про привласнення $8 млн чиновниками "Укркосмосу"

Колишній директор і його радник причетні до присвоєння канадського кредиту на запуск геостаціонарного супутника "Либідь".

НАБУ завершило досудове розслідування у справі про привласнення $8 млн чиновниками "Укркосмосу"
Спутник "Лыбидь"
Фото: 112 Украина

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування про привласнення 8 млн доларів кредиту, виділеного Канадою, чиновниками Державного космічного агентства під час підготовки запуску українського супутника "Либідь".

Відповідне повідомлення САП опублікувала на своїй сторінці в Фейсбуці.

Прокурори САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зриву виконання програми запуску Національної системи супутникового зв'язку, ключовим елементом якого повинен був стати перший український геостаціонарній супутник "Либідь".

Матеріали слідства відкриті для ознайомлення підозрюваним - колишньому генеральному директору ДП "Укркосмос", його позаштатному раднику, а також їхнім адвокатам.

Колишнього директора Держкосмосу Сергія Капштика підозрюють у зловживанні службовим становищем на користь офшорної компанії, власником якої був його позаштатний радник, якого, своєю чергою, також підозрюють у розтраті забезпечених урядовими гарантіями коштів у сумі 8,245 млн доларів і їх подальшій легалізації (відмиванні).

В окреме провадження виділено розслідування можливої причетності до скоєння цих злочинів іноземних представників програми фінансування.

5 грудня 2018 року НАБУ повідомило про підозру двом особам у привласненні $8 млн кредиту від Канади для "Укркосмосу" і зриві запуску першого українського супутника "Либідь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram