ГоловнаПолітика

Тимошенко: перше, що потрібно зробити після виборів, - змінити Конституцію

І усунути двовладдя між президентом і прем'єр-міністром.

Тимошенко: перше, що потрібно зробити після виборів, - змінити Конституцію
Фото: пресс-служба

У Конституції мають бути чітко прописані нові правила і порядок життя людей і формування влади. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з підприємцями в Івано-Франківську.

За її словами, змінювати людей на посадах недостатньо, потрібно повністю змінити всю систему управління державою, систему життя в інтересах пересічних українців. І це може зробити тільки один документ - Конституція", - заявила Тимошенко.

Зміна Конституції, на її думку, усуне нинішні вади, зокрема зруйнує монополію на політичне управління.

«Усупереч світовому досвіду, у нас повна монополія на політичне управління - і вона в руках президента. Він вирішує, як жити, як ділити ресурси, немає колегіального управління, і люди, які мають інтелект, досвід, на жаль, на узбіччі управління», - пояснила Тимошенко.

Нова Конституції, на її думку, могла б забезпечити справедливий суд, контроль над усіма гілками влади. За словами лідера «Батьківщини», органи контролю будуть незалежними.

Крім того, є можливість усунути двовладдя між президентом і прем'єр-міністром України.

«Ми - країна двох керівників виконавчої гілки влади - президента і прем'єра. З практично рівними правами впливу на міністрів і губернаторів», - зазначила Юлія Тимошенко.

Перше, що потрібно зробити, каже політик, після виборів, потрібно змінити Конституцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram