ГоловнаПолітика

ВРП відсторонила і відправила на підвищення кваліфікації одного з суддів, який виніс вирок Януковичу

Костянтина Васалатія притягнули до дисциплінарної відповідальності.

ВРП відсторонила і відправила на підвищення кваліфікації одного з суддів, який виніс вирок Януковичу
Фото: facebook.com/highcouncilofjustice

Вища рада правосуддя відсторонила на 6 місяців суддю Оболонського районного суду Києва Костянтина Васалатія, який виніс вирок колишньому президентові Віктору Януковичу, і зобов'язав пройти курси підвищення кваліфікації. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Сьогодні друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення притягнути суддю Васалатія до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарні санкції у вигляді подання про тимчасове, терміном на 6 місяців, відсторонення від правосуддя.

Крім того, суддю позбавили права на отримання доплат до посадового окладу.

Васалатія направили в Національну школу суддів для проходження курсу підвищення кваліфікації щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства. Після курсів суддя зобов'язаний буде пройти кваліфікаційне оцінювання для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Мотиви такого рішення в прес-релізі не вказані.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд у складі колегії суддів Владислава Дев'ятка, Костянтина Васалатія і Максима Титова виніс вирок Януковичу, заочно засудивши його до 13 років в'язниці. Суд визнав Януковича винним з держзраді і пособництві у веденні агресивної війни, але виправдав у частині посягання на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram