ГоловнаПолітика

Кива вніс заставу за поліцейського, заарештованого після сутички з С14 на Подолі

"Я - голова профспілки Міністерства внутрішніх справ. Мій обов'язок захищати поліцейських".

Кива вніс заставу за поліцейського, заарештованого після сутички з С14 на Подолі
Фото: facebook.com/kivailya

Колишній співробітник поліції, кандидат у президенти Ілля Кива 13 лютого вніс заставу за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного в побитті активіста націоналістичної організації С14 біля Подільського районного відділу поліції в Києві.

Про це Кива повідомив у фейсбуці.

Сума застави становила 115 тисяч гривень.

"Я офіцер і голова профспілки Міністерства внутрішніх справ. Мій обов'язок захищати права поліцейських. Я вважаю, що суд повинен розібратися, і якщо дійсно офіцер винен, він повинен понести покарання. Але до цього - презумпція невинуватості, і ми захищаємо своїх співробітників", - сказав Ілля Кива журналістам.

Він вважає, що дії поліцейського, який кілька разів ударив ногою лежачу на землі людину, можна пояснити. "А якби когось убили? А якби когось штрикнули ножем? А якби в цієї людини була граната? Ось ці "якби" могли коштувати людського життя", - сказав Кива.

Він заявив, що на місці Мельникова, можливо, діяв би навіть жорсткіше.

Нагадаємо, 9 лютого 2019 року в Києві на Контрактовій площі проходив мітинг кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Група активістів вирішила пікетувати захід, оскільки високопоставленого члена партії "Батьківщина" підозрюють у причетності до замаху на Катерину Гандзюк.

Київська поліція перехопила групу націоналістів, які йшли на цю акцію. При них знайшли декілька ножів, газових балончиків, стартовий пістолет, тому було прийнято рішення доставити затриманих до відділку.

Згодом ці ж молоді люди разом з товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені в них речі. Через певний час вони спробували проникнути в будівлю, влаштувавши бійку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram