ГоловнаПолітика

В ООН створили фонд гуманітарної допомоги Україні

Вартість гуманітарних проектів ООН в Україні складе 162 млн доларів.

В ООН створили фонд гуманітарної допомоги Україні
Штаб-квартира ООН в Нью-Йорке
Фото: Bauhaus

В ООН створили об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні і закликали донорів приєднатися до нього, щоб допомогти жителям Донбасу, які потерпають від війни.

Про це на спеціальному засіданні ООН щодо Плану гуманітарної допомоги на сході України на 2019 рік заявила помічниця генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, повідомляє Укрінформ.

"Я рада оголосити про створення Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні і закликаю донорів брати участь у ньому", - заявила Мюллер.

Вона додала, що кілька країн уже переказали гроші у фонд. На її думку, засідання ООН 12 лютого про План гуманітарної допомоги Україні на 2019 рiк дасть змогу привернути увагу до страждань українців у результаті військового конфлікту.

"Сьогоднішня дискусія дає нам можливість ще раз звернути увагу на гуманітарні наслідки конфлікту. Поки політичні дискусії тривають, ми не повинні забувати людське обличчя цієї кризи і його вплив на цивільне населення, звичайних людей, які стикаються з його наслідками щодня", - зазначила Мюллер.

Помічниця генсека ООН додала, що загальні потреби для гуманітарної допомоги жителям сходу України, які потерпають від збройного конфлікту по обидва боки лінії розмежування, на 2019 рік становлять $162 млн.

Раніше уряди Данії, Швеції і Швейцарії оголосили про початок проекту, в рамках якого для Донбасу буде виділено понад $14 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram