ГоловнаПолітика

ЦВК визначила округи, на яких вибори президента проводити не будуть (оновлено)

Голосування не організовують і не проводять на території АР Крим і тимчасово окупованих територій.

ЦВК визначила округи, на яких вибори президента проводити не будуть (оновлено)
Фото: 24 канал

Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних виборчих округів Донецької і Луганської областей, на території яких голосування громадян України на чергових виборах президента України не буде організовуватися і проводитися.

Прес-служба ЦВК повідомляє, що, згідно з документом, виборчі процедури не відбудуться в анексованому Криму, а виборчі округи та виборчі дільничні комісії на території автономії і міста Севастополя не утворять.

"Не утворюються виборчі дільничні комісії на території Донецької області, яка визнана окупованою, з 21 виборчого округу вибори будуть проводити у 12 виборчих округах на території Донецької області... На території Луганської області з 11 виборчих округів вибори будуть проводити в 6 округах, які не підпадають під поняття окупованих територій", - зазначено в постанові ЦВК.

Згідно з рішенням комісії, на території України, з урахуванням зарубіжного виборчого округу, буде створено 200 виборчих округів. Виборчих дільниць буде 29 848.

Оновлення. Вибори президента не будуть організовані у 26 виборчих округах і частково в 10 з 225. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 12 лютого.

Зокрема, вибори не будуть організовані на території анексованого Криму, який включає 12 округів (№1-10 і №224-225), 1,2 тис. дільниць і 1,5 млн виборців. Також виборів не будуть проводити на території населених пунктів Донецької і Луганської областей, які визнані окупованими або на яких ОВЦА вважають неможливою організацію голосування.

У Донецькій області з 21 округу, що включає 3,1 млн виборців, голосування не зможуть організувати в дев'яти округах: №41-44, №53-56 і №61 із центром в Донецьку, Єнакієвому, Шахтарську, Макіївці і Старобешевому. У ще шести округах вибори будуть організовані тільки на частині територій: №45-46, №51-52, №59, №60, що включають Авдіївку, Бахмут, Торецьк, Мар'їнку та Волноваху.

Організовують вибори в Донецькій області на території шести округів: №47-50 та №57-58 з центрами в Слов'янську, Краматорську, Дружківці, Покровському та Маріуполі.

У Луганській області з 11 округів, які включають 1,7 млн виборців, виборів не проводитимуть у п'яти округах: №104 і №108-111 з центрами в Луганську, Кришталевому, Сорокиному, Алчевську і Должанському. Ще в чотирьох округах голосування будуть організовувати тільки на частині територій: №107, №112 і №114, що включають Станицю Луганську і Лисичанськ, і №105, центр якого перенесено з Луганська в Щастя. На території двох округів проведуть повноцінну підготовку виборів: №106 і №113 з центрами в Сєвєродонецьку і Сватовому.

На попередніх президентських виборах у 2014 році голосування відбулося у 8 з 22 округів Донецької області і 2 з 12 Луганської. З урахуванням непроведення виборів Президента-2014 у Криму голосування пройшло в 189 з 225 округів.

Як повідомляли, 7 лютого Президент Петро Порошенко затвердив межі та перелік населених пунктів тимчасово окупованих територій.

У Донецькій області до списку увійшли міста обласного значення (зокрема населені пункти, адміністративно підпорядковані міським радам цих міст): Донецьк (зокрема селище міського типу Ларине, село Павлоградське, місто Моспине, селище міського типу Горбачево-Михайлівка, село Бирюки, село Вербова Балка, село Гришки, село Кисличе, село Михайлівка, село Новодвірське, село Темрюк), Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Єнакієве, Жданівка, Макіївка, Сніжне, Харцизьк, Хрестівка, Чистякове, Шахтарськ, Ясинувата.

Також у перелік включені райони (повністю або частково): Амвросіївський, Бахмутський, Бойківський, Волноваський, Мар'їнський, Новоазовський, Старобешівський, Шахтарський і Ясинуватський.

У Луганській області до переліку окупованих включені міста та території міськрад: Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Голубівка, Довжанськ, Кадіївка, Первомайськ, Ровеньки, Сорокине, Хрустальний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram