ГоловнаПолітика

Підозрюваного у побитті праворадикалів поліцейського відсторонили від посади

Мельникова зобов'язали здати посвідчення просто в залі Печерського суду.

Підозрюваного у побитті праворадикалів поліцейського відсторонили від посади
Подозреваемый Василий Мельников
Фото: LB.ua

Співробітника поліції Василя Мельникова, підозрюваного в побитті активіста націоналістичної організації С14 біля Подільського районного відділу поліції в Києві, відсторонили від посади терміном на два місяці.

Також Мельникова зобов'язали здати посвідчення просто в залі Печерського суду Києва, повідомляє Громадське.

"На засіданні перебували близько 15 представників праворадикальної організації "C14", вони звинувачували поліцейського в сепаратизмі, заявляючи, що він нібито раніше висловлювався на підтримку бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

В результаті події близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Поліцейського Мельникова звинувачують в тому, що він з криком "лежати, Бандеро" вдарив активіста С14 біля входу в райвідділ. 11 лютого ДБР висунуло йому підозру у перевищенні службових повноважень під час затримання. Сьогодні, 12 лютого, суд заарештував його на два місяці із заставою 115 тис. гривень.

Глава профспілки МВС, лідер Соціалістичної партії Ілля Кива заявив про намір внести заставу за Мельникова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram