ГоловнаПолітика

Полторак візьме участь у неформальному сніданку союзників по НАТО 14 лютого

Посол США вважає, що сніданок "буде позитивним кроком у правильному напрямку".

Полторак візьме участь у неформальному сніданку союзників по НАТО 14 лютого
Степан Полторак
Фото: пресс-служба президента

Великобританія 14 лютого організовує неформальний сніданок союзників по НАТО, в якому візьме участь міністр оборони України Степан Полторак.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначила посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчинсон, цей захід є "кроком у правильному напрямку" в умовах блокування Угорщиною засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів.

"Мій міністр з нетерпінням очікує зустрічі з ним, і я думаю, що всі міністри оборони НАТО теж, тому що це (Україна - ред.) одна з найважливіших сфер, які нас зараз непокоять у зв'язку з Росією", - зазначила дипломат.

Хатчинсон нагадала, що РФ незаконно анексувала Крим, дестабілізує ситуацію на сході України, захопила українські судна в Керченській протоці і моряків.

"Союзники виступили проти цього, закликали Росію повернути кораблі, повернути моряків. Це все вимагає проведення зустрічі на рівні міністрів між нашими союзниками і Україною. Ми хочемо бути корисними. Ми сподіваємося, що Росія поверне кораблі і моряків. Сніданок буде позитивним кроком у правильному напрямку", - підкреслила вона.

Раніше Полторак заявив, що в НАТО наполягають на прискореному вступі України в Альянс.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Угорщини 26 вересня минулого року заявило про намір блокувати зближення України з ЄС і НАТО через український закон про освіту, і відтоді кілька разів блокувала засідання комісії Україна-НАТО, застосувавши право вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram