ГоловнаПолітика

Мосміськсуд залишив чотирьох українських моряків під арештом

На розгляді суду залишаються апеляції ще 16 військовополонених.

Мосміськсуд залишив чотирьох українських моряків під арештом
Фото: EPA/UPG

Мосміськсуд у вівторок визнав законним продовження терміну арешту ще чотирьом із 24 українських військовополонених моряків. Про це повідомив адвокат українців Микола Полозов на своїй сторінці в Фейсбуці.

Військовополонених доставили в суд, але за клопотанням слідчого та прокурора провели засідання в закритому режимі.

Під час засідання захист клопотав про залучення копій резолюції ПАРЄ, в якій міститься вимога до російської влади про негайне звільнення захоплених військових моряків і поводження з ними відповідно до норм женевських конвенцій. У задоволенні цього клопотання було відмовлено.

Суд визнав законним продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно Романа Мокряка, Євгенія Семидоцького, Андрія Оприска і Сергія Цибізова.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перевели в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram