ГоловнаПолітика

Тимошенко: кожен українець повинен мати можливість жити і працювати в Україні

Політик пропонує створити "ауру життя людини".

Тимошенко: кожен українець повинен мати можливість жити і працювати в Україні
Фото: пресс-служба

Щоб люди не виїжджали з України за кордон, недостатньо просто підвищити зарплати, потрібен комплексний підхід. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з жителями смт Козова на Тернопільщині.

Треба створити "ауру життя людини", вважає вона: забезпечити людей правом і можливістю займатися підприємництвом, запровадити систему мікрокредитування: "Кожен банк під готовий бізнес-проект даватиме фінансові ресурси без застави та під 3% річних. Ми запустимо цю модель".

У галузі охорони здоров’я – запровадити медичне страхування, коли за працівника страховий внесок платитиме роботодавець, а за пенсіонерів, дітей і непрацюючих – держава. Кожен зможе отримати якісне та гідне лікування.

Окрім того, зміни торкнуться і освіти: зростуть зарплати працівникам навчальних закладів, а вища освіта стане безкоштовною. Молоді сім’ї, зазначає Юлія Тимошенко, отримають справді доступне житло, без першого внеску, під 3-4% річних і з терміном повернення кредиту від 15 і більше років: "Доступне житло – це правильна система іпотечного кредитування".

Збільшити пенсії допоможе персоніфікована пенсійна система. З першого дня роботи для кожної людини в державному банку відкривається окремий рахунок, на який будуть надходити пенсійні внески. Громадяни отримуватимуть нарахування депозитних відсотків на ці внески все життя, і коли людина вийде на пенсію, вона знатиме, скільки має коштів на рахунку, і зможе розпоряджатися цими грошима, пояснила лідер партії.

Не оминула увагою кандидат у президенти і зростання доходів людей, адже вони є передумовою економічного піднесення. Саме народ, який щось купує, є головним інвестором країни, зауважила вона.

"Україна повернеться в глобальний простір як конкурент за своїх людей. І нас не будуть розбирати по світу", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram