ГоловнаПолітика

Міністерство інформації опублікувало "Білу книгу" спецоперацій проти України

У виданні зібрано інформаційні атаки на Україну за 2014-2018 роки.

Міністерство інформації опублікувало "Білу книгу" спецоперацій проти України
Фото: Facebook/Дмитро Золотухін

Міністерство інформаційної політики презентувало видання "Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018". Книгу представив сьогодні заступник міністра Дмитро Золотухін.

"Це не просто якийсь перелік епізодів і історій - це концепція бачення, яку ми пропонуємо нашим колегам в освітній сфері, і у сфері журналістики, і у сфері державних органів. Концепція, як дивитися на ситуацію, яка розгортається в інформаційному просторі", - сказав Золотухін.

Видання зібрало фейки, створені російською пропагандою для підриву територіальної цілісності України, дискредитації на міжнародній арені, поширення паніки та інших подібних цілей. Книга структурована у вигляді набору "серіалів" з декількома "сезонами" в кожному, які показують послідовне використання одних і тих самих тем російськими пропагандистами протягом 2014-2018 років.

Зокрема, серед таких умовних "серіалів": "Кишеньковий ІДІЛ", "Злочини ЗСУ і мінські домовленості", "Рейс МН17: від Карлоса - до російського "Бука", "Невидимі підрозділи західних країн в Україні", "Бій за ЄС", "Пошук української зброї", "Міжнародні суди і брехня Кремля", "Україна - Failed state" і "Шизофренія окупанта: між Зоряном і Шкіряком".

Електронна версія книги опублікована на сайті Мінінформполітики.

Нагадаємо, "білими книгами" в США, Великобританії та інших англомовних країнах називають офіційне повідомлення або збірник офіційних даних з позицією відомства, щоб читач міг отримати необхідну інформацію про подію або прийняти рішення. Це перша "Біла книга", видана Міністерством інформполітики України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram