ГоловнаПолітика

Аваков заявив про інформаційні атаки на нього через бажання провести чесні вибори

"Ми стали на цю позицію дуже чітко, незалежно від рівня провокацій чи тиску".

Аваков заявив про інформаційні атаки на нього через бажання провести чесні вибори
Фото: Макс Левин

Голова МВС Арсен Аваков вважає, що після затримання і побиття активістів акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" і учасників С14 на Подолі в Києві на МВС і поліцію здійснюються інформатаки. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Упевнений, що суспільство знайде різницю між погромниками-провокаторами і патріотами-правозахисниками, в який одяг вони не виряджалися б і як не намагалися б себе подати. Є складний виборчий процес, в який ми зараз увійшли, і навколо цього процесу досить багато суперечностей, сутичок і провокацій", - зазначив він. При цьому він додав, що суботня ситуація "має кілька дуже ясних посилань" і міністерство розбереться з правоохоронцями, які діяли під час затримання активістів неадекватно.

"Не прийнятні образливі заклики, які звучали, і це ницість, також неприпустиме надмірне насильство, але не є нормально штурмувати райвідділ поліції, не є нормальною, очевидно, інспірована бійка, не є нормально, що один штаб кандидата посилає бойову групу на мітинг іншого кандидата", - продовжив він.

"Скажу наступне: є атаки на міністерство, на міністра, поліцію, на голову поліції - інформаційні атаки", - заявив Аваков. І пов'язані вони, на його думку, перш за все, з тим, що МВС зайняло чітку позицію в питанні забезпечення порядку під час виборчого процесу.

"Я їх пов'язую, перш за все, з тим, що ми зайняли дуже ясну, чітку, безкомпромісну позицію: Ми хочемо провести ці вибори без підкупу і без фальсифікацій. Можливо, хтось очікував іншого, але ми стали на цю позицію дуже чітко, незалежно від того рівня провокацій чи тиску, яке буде на мене особисто, поліцію, МВС у міру наближення до дати голосування", - заявив Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram