ГоловнаПолітика

Московський суд завтра розгляне скаргу на арешт чотирьох українських моряків

Арешт першої "четвірки" військовополонених суд визнав законним.

Московський суд завтра розгляне скаргу на арешт чотирьох українських моряків
СИЗО "Лефортово" в Москве
Фото: Википедия

У вівторок, 12 лютого, московський суд розгляне скарги захисту чотирьох українських військовополонених моряків на продовження арешту. Йдеться про військовополонених Євгена Семідоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова, написав в фейсбуці адвокат українців Микола Полозов.

Початок засідання о 10:00.

Полозов повідомив, що сьогодні Російські слідчі допитували Цибізова.

"Він знову заявив під протокол, що є військовополоненим і відмовився відповідати на запитання слідчого. В той же час Сергій відповів на питання адвоката щодо умов утримання, ці відомості були зафіксовані. Адвокату Цибізова Сергію Новікову була долучена копія резолюції ПАРЄ, заявлено ще низку клопотань та подано кілька заяв слідству", - написав Полозов.

Адвокат зазначив, що слідству досі не передали апеляційну скаргу адвоката, хоча засідання вже завтра.

"Загальний стан Сергія Цибізова задовільний", - написав Полозов.

Нагадаємо, 24 українські моряки були захоплені в полон російськими прикордонниками 25 листопада 2018 року, заарештовані окупаційним судом Керчі і вивезені в Москву. Їх звинувачують в незаконному перетині кордону Росії під час планового переходу з Одеси до Маріуполя.

Минулого тижня Московський міський суд визнав законним продовження арешту чотирьом українським морякам. Суддя відхилив скарги на продовження термінів арешту до 24 квітня і залишив постанову Лефортовского суду Москви без зміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram