ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вважає політичною підозру Мангера у справі Гандзюк

"Як метод нечесної боротьби за владу".

"Батьківщина" вважає політичною підозру Мангера у справі Гандзюк
Фото: ba.org.ua

Політична партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" вважає політичною висунену голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства виконувачки обов'язки керуючого справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Батьківщини".

"Підозра Мангеру оголошена винятково в політичних цілях як метод нечесної боротьби Порошенка за владу. Силові структури чітко і скоординовано працюють проти Юлії Тимошенко як головного конкурента Петра Порошенка на виборах. Вони організовують брудні провокації і виконують політичне замовлення", - сказано в ньому.

Відзначається, що "Батьківщина" вважає, що правоохоронні органи виконують політичне замовлення, спрямоване проти лідера партії, депутата Верховної Ради і кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

У повідомленні зазначено вимогу до Генеральної прокуратури публічно оголосити про роль голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука і депутата Ради Миколи Паламарчука (всі - члени політичної партії "Солідарність - Блок Петра Порошенка") у справі про вбивство Гандзюк.

"Моя команда проаналізувала всі 5 сторінок підозри Мангеру. Жодного факту або доказу причетності. Тільки домисли прокуратури. Так само, як було в справі проти Юрія Луценка", - сказано в заяві Юлії Тимошенко

на її сторінці в Фейсбуці.

Тимошенко зазначила, що Генпрокуратура не назвала жодного прізвища з регіонального осередку БПП: "Ні керівництво області від БПП. Ні депутата від БПП, чий помічник передавав гроші", - сказано в повідомленні.

У партії вимагають, щоб Юрій Луценко, у якого "є очевидний конфлікт інтересів", був відсторонений від справ на час виборчої кампанії. "Відповідно до ч3.ст.9 Закону України "Про прокуратуру" повноваження Генерального прокурора в разі його відпустки переходять першому заступнику", - сказано в заяві Тимошенко.

Як повідомляли раніше, сьогодні Генпрокуратура повідомила Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк.

Раніше, 10 лютого, бюро Херсонської обласної організації партії "Батьківщина" виключило Мангера зі складу членів партії і рекомендувало йому скласти повноваження голови Херсонської облради.

Шевченківський районний суд Києва 12 лютого розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу для Мангера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram