ГоловнаПолітика

Посол України в Канаді спростував продаж земельної ділянки в Криму за російськими законами

Шевченко розбиратиметься із землею після деокупації.

Посол України в Канаді спростував продаж земельної ділянки в Криму за російськими законами
Фото: Макс Левин

Посол України в Канаді Андрій Шевченко спростував продаж земельної ділянки в Криму за російськими законами. Інформацію про це раніше оприлюднив колишній соратник Януковича Андрій Портнов.

"У мене є земля в українському Криму. Криму російського для мене не існує. Так само, як і будь-яких фігових (або фейкових) документів від окупаційної влади", - написав Шевченко у фейсбуці.

Український посол, який раніше був депутатом Верховної Ради, купив з батьком ділянку в Сакському районі наприкінці "нульових" років. "Ми з татом купили ділянку понад 10 років тому. Сакський район, степ, кілометр від моря. До 2014 року встигли посадити кілька дерев. Усе", - написав Шевченко.

За його словами, з питанням власності він має намір розібратися після звільнення півострова. Водночас він не виключає, що документи про продаж земділянки за російськими законами можуть існувати й були підроблені. "Жодних документів за російськими законами я, звичайно, не підписував. Є версії про фальсифікації й шахрайство. Чекатиму на висновки слідства", - заявив посол.

Канада після подачі інформації послом України в Канаді занесла Андрія Портнова до санкційних списків. У відповідь Портнов судиться із Шевченком в українському суді. Чергове засідання "про захист честі й гідності Портнова у зв'язку з передачею Шевченком недостовірної інформації" відбудеться 11 лютого о 17:00 у Печерському райсуді.

Нагадаємо, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави Адміністрації Президента, він брав участь у написанні т.зв. "Диктаторських законів", курирував в АП правові питання.

2018 року стало відомо, що він, імовірно, був причетний до окупації Криму Росією. Про це свідчать записи телефону радника президента Росії Сергія Глазьєва, оприлюднені у справі екс-президента Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram