ГоловнаПолітика

Тимошенко прокоментувала затримання активістів у центрі Києва

Політик вважає подію спецоперацією СБУ.

Тимошенко прокоментувала затримання активістів у центрі Києва
Тимошенко во время митинга на Контрактовой площади
Фото: Макс Левин

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає провокацією з боку влади події, що передували сьогодні її мітингу на Контрактовій площі в Києві. Про це йдеться в заяві політика, розміщеній на офіційному сайті.

"Учора було влаштовано провокацію на моїй зустрічі з мешканцями Білої Церкви. Сьогодні ж, за допомогою СБУ, влада організувала нову провокацію під час аналогічного заходу в Києві. Наш мітинг на Подолі пройшов мирно, конструктивно, без усякого ексцесу і скандалу. 10 000 чоловік зібралися на відкритому майданчику - Контрактовій площі. Кожен, хто хотів прийти і поспілкуватися, міг зробити це без будь-яких перешкод. Уже по завершенні зустрічі я дізналася, що перед мітингом поліція затримала кількох людей. Це було використано провокаторами зі зброєю як привід радикалізувати ситуацію у відділенні поліції", - заявила Тимошенко.

На її думку, намагаються "штучно прив'язати її зустріч з киянами до сутички активістів із правоохоронцями".

"Переконана: те, що відбувається зараз, - це чергова спецоперація СБУ, організована за прямою вказівкою Петра Порошенка...

Я прошу вас аналізувати інформацію і розуміти, що влада влаштовує ці скандали і провокації навмисно", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, співробітники поліції сьогодні затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк, харківської активістки, яка померла після замаху (її облили сірчаною кислотою). Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Під будівлею поліції зав'язалася бійка із силовиками, після чого чотири десятки активістів затримали правоохоронці.

Держбюророзслідувань порушило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram