ГоловнаПолітика

Порошенко виграв суд проти ВВС за наклеп (оновлено)

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Порошенко виграв суд проти ВВС за наклеп (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

Високий суд Лондона визнав однобоким матеріал британської компанії "Бі-Бі-Сі" про те, що президенту України Петру Порошенку нібито довелося заплатити за зустріч з главою США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє британське видання PressGazette.

Автор торішньої публікації стверджував, що український президент заплатив за цю зустріч щонайменше 400 тисяч доларів.

За даними видання, суддя Нікклін відмовив "Бі-бі-сі" в праві оскаржити рішення суду.

В Адміністрації президента України не стали коментувати цю інформацію, переадресувавши запит "Української правди" юристам, які представляли інтереси Порошенка в британському суді. Ті, своєю чергою, пообіцяли відповісти найближчим часом.

Оновлення 16:30. Пізніше юрист компанії Atkins Thomson Solicitors Грехем Аткінс, який представляє інтереси Порошенка в позові проти ВВС, повідомив, що Високий суд Англії визнав публікацію видання такою, що завдала шкоди репутації Порошенка, повідомляє УП.

"Президент Порошенко дуже задоволений рішенням Високого суду Англії, який встановив, що публікація ВВС щодо нього завдала серйозної шкоди його репутації і відкинув спробу ВВС зменшити шкідливий вплив свого матеріалу", - зазначив юрист.

Нагадаємо, публікація про секретну оплату зустрічі президентів України та США з'явилася 23 травня цього року, майже через рік після самої зустрічі глав держав. Адміністрація президента того самого дня спростувала інформацію ЗМІ і заявила про готовність захищати свою честь в судовому порядку.

У матеріалі, опублікованому ВВС, повідомлялося "зі слів співробітника української розвідки" в адміністрації Порошенка, що для організації зустрічі неофіційно залучили адвоката Трампа - Майкла Коена, оскільки посольство України у Вашингтоні змогло отримати для Порошенка тільки фотографію з Трампом. За даними одного джерела, адвокат отримав за послуги $400 тис, за інформацією іншого - $600 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram