ГоловнаПолітика

Суд оштрафував держуповноважену АМКУ, що займалася розслідуванням монополій на ринку лотерей і торгових майданчиків

Агія Загребельська невчасно подала декларацію про доходи.

Суд оштрафував держуповноважену АМКУ, що займалася розслідуванням монополій на ринку лотерей і торгових майданчиків
АМКУ
Фото: Politeka

Державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Агію Загребельську оштрафував суд за поданням Нацагентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Юрій Ніколов.

"Агія Загребельська щойно отримала вирок суду: "Дохід Загребельської в розмірі 300 тис. гривень усупереч законам виявився невідомим суспільству впродовж шести місяців". Покарати штрафом 1700 гривень і затвердити протокол НАЗК. Солом'янське правосуддя і Генпрокуратура підтримали звинувачення від НАЗК, яке стосувалося того, що Загребельська задекларувала продаж старого автомобіля", - написав він.

За інформацією Ніколова, чиновниця декларувала наявність автомобіля, яким уже багато років користувався її родич. Потім задекларувала продаж цього автомобіля, коли родич приніс їй гроші від продажу. І отримала за це вирок, тому що в НАЗК вирішили, що декларацію подано невчасно.

Ніколов вважає, що стосовно Загребельської реалізується сценарій з метою її звільнення з АМКУ, який передбачає підтвердження сьогоднішнього рішення суду в Апеляційному суді, внесення чиновниці в держреєстр корупціонерів (де вона буде найбільш високопоставленою корупціонеркою України) і звільнення указом президента.

Сама Загребельська пов'язує претензії НАЗК на свою адресу з протистоянням з монополістами в рамках роботи в АМКУ. Зокрема, вона займалася розслідуванням щодо лотерейного ринку і використання ФДМ для торгів приватних електронних майданчиків.

Нагадаємо, в травні минулого року Мінфін представив проект ліцензійних умов для лотерей, які не підтримали в АМКУ, Держказначействі та Регуляторній службі, вказавши на їх неспроможність і провокацію ризику для існування лотерей в Україні. На початку лютого АМКУ визнав регулювання лотерейного ринку неефективною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram