ГоловнаПолітика

Тимошенко готується внести в Раду закон про імпічмент

Сьогодні процедура, за її словами, виписана так, що її ніхто не може здійснити.

Тимошенко готується внести в Раду закон про імпічмент
Фото: Татьяна Бондаренко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко готується внести у Верховну Раду закон про імпічмент президента, оскільки "в чинній Конституції процедура імпічменту виписана так, що її ніхто і ніколи не зможе здійснити". Про це вона заявила на зустрічі з громадськістю в Умані.

«У Конституції прописали, як змістити президента, але написали маленьку фразу: процедуру імпічменту та притягнення до відповідальності президента можна реалізувати, тільки якщо буде прийнятий відповідний закон про імпічмент», - сказала лідер «Батьківщини».

Однак, як зазначила Юлія Тимошенко, з 1996 року закон так і не прийнятий: «Його не існує сьогодні. Це означає, що не існує імпічменту. Конституцію не для вас писали. Вона так зроблена, що ніхто ні за що не відповідає. Ніхто не контролюється. Вони самі себе контролюють».

Саме тому прийняття закону про імпічмент, за її словами, необхідно, але цього недостатньо, потрібно ухвалити нову Конституцію, де будуть закладені процедури, які дозволять українцям відкликати будь-яку особу, яка порушує закон або не може впоратися з покладеними на неї обов'язками, - аж до вищих посадових осіб. Виборці зможуть відкликати і керівників, і депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram