ГоловнаПолітика

Суд наголосив на забороні Супрун брати участь у засіданнях Кабміну

Дії в рамках повноважень заступника міністра Супрун може виконувати, як і раніше.

Суд наголосив на забороні Супрун брати участь у засіданнях Кабміну
Фото: kmu.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва підкреслює наявність заборони в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун брати участь у прийнятті рішень на засіданнях Кабінету Міністрів. Відповідне роз'яснення опублікувала прес-служба суду.

Зазначено, що в суд надійшла заява представника Супрун про роз'яснення раніше прийнятого рішення про забезпечення адміністративного позову. Представник просить дати роз'яснення, які повноваження може виконувати Супрун.

Суд уточнив, що визначати посадову особу, яка виконує обов'язки міністра, "віднесено до компетенції коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, а не Окружного адміністративного суду Києва".

Разом з тим суд роз'яснив, що судова заборона не стосується повноважень першого заступника міністра охорони здоров'я, якими Супрун наділив Кабмін, а спрямована на заборону будь-яким особам, які у визначеному законом порядку не призначені на посаду міністра вчиняти дії, які законом прямо віднесені до виняткової компетенції міністра.

"Ідеться про заборону Супрун визначати політичні пріоритети та стратегічні напрями роботи міністерства і брати участь в ухваленні рішень на засіданнях уряду", - сказано в повідомленні. Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я за позовом депутата Ігоря Мосійчука. Однією з підстав для відсторонення Супрун була наявність у неї, крім українського, ще й громадянства США. Уряд України, Президент Порошенко, а також міжнародне співтовариство вже висловилося на підтримку Уляни Супрун. Депутати підписали звернення до Кабміну з проханням призначити Супрун на посаду міністра, як того вимагає законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram